Petiție către Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului

[box type=”info” size=”large”]Petiție către Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului pentru încetarea imediată a recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong în China[/box]

[twocol_one]

Petiție

Formele de semnătură în alte limbi

[machform type=iframe id=20088 height=960]
Datele dumneavoastră de mai sus vor fi prezentate doar în contextul acestei petiții. Datele dumneavoastră de contact nu vor fi dezvăluite niciunei terțe părți.

Eu, subsemnatul, permit organizației Doctori Împotriva Recoltării Forțate de Organe (dafoh.org) să dețină originalul sau copia petiției semnate de mine și să o prezinte Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Organizației Mondiale a Sănătății, Societății de Transplant, tuturor guvernelor și parlamentelor, și altor organizații credibile, pentru a ajuta la încetarea atrocităților imorale săvârșite prin recoltarea forțată de organe în China.

[/twocol_one] [twocol_one_last]

[tabs] [tab title=”Petiție”]Petiție

(Vă rugăm să semnați această petiție până la data de 15 septembrie 2018.)

Noi, subsemnații, suntem alarmați de dovezile privind recoltarea forțată de organe de la practicanții Falun Gong deținuți în China. Înțelegem că recoltarea forțată a organelor practicanților Falun Gong deținuți este o formă teribil de rea de persecuție împotriva acestei discipline spirituale pașnice și cerem prin prezenta, Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului:

  1. Vă rugăm solicitați Chinei să înceteze imediat recoltarea forțată a organelor de la practicanții Falun Gong deținuți în China.
  2. Vă rugăm să inițiați investigații care să conducă la urmărirea penală a făptașilor implicați în această crimă împotriva umanității.
  3. Vă rugăm să cereți guvernului chinez să înceteze imediat persecuția brutală împotriva Falun Gong, persecuție ce reprezintă cauza principală a recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong.

[/tab] [tab title=”Istoric”]Istoric

Republica Populară Chineză se situează pe al doilea loc ca număr de transplanturi de organe efectuate anual, cu toate că în China nu există un program public de donare adecvat sau un sistem de repartizare a organelor adecvat, iar populația chineză are o aversiune culturală față de donarea de organe.

Profesioniștii din domeniul medical din Republica Populară Chineză au început să efectueze transplanturi de organe în anii ’80, folosind organe recoltate de la deținuți executați. În luna iunie 2001, medicul chinez Wang Guoqi a depus mărturie în fața Subcomisiei pentru Afaceri Internaționale a Camerei Reprezentanților a SUA, potrivit căreia spitalele lucrează în complicitate cu agențiile securității de stat pentru a recolta organe de la deținuți executați fără a exista vreun consimțământ scris din partea donatorilor. Aceste transplanturi au devenit o sursă profitabilă de venit pentru spitalele chinezești.

Practica de a obține organe de la deținuți care nu și-au dat consimțământul în acest sens, reprezintă o violare a eticii medicale și a fost condamnată de către organizațiile medicale internaționale, precum Asociația Medicală Mondială (WMA – World Medical Association) și Societatea de Transplant (TTS – The Transplantation Society) și de comunitatea transplanturilor.

Pentru a-și proteja familiile și prietenii, atunci când se află în detenție mulți practicanți Falun Gong refuză să își dezvăluie numele adevărate sau alte date de identificare. Acest lucru îi face o țintă și mai vulnerabilă a transplanturilor ilegale de organe.

În anul 2006, avocatul canadian de drepturile omului, David Matas, și fostul secretar de stat pentru regiunea Asia-Pacific, David Kilgour, au efectuat o anchetă cu privire la acuzațiile privind recoltarea de organe de la deținuții Falun Gong. Bazându-se pe dovezi amănunțite, raportul lor a concluzionat că acuzațiile erau adevărate, și că zeci de mii de practicanți Falun Gong ar fi fost uciși pentru organele lor.

În cartea lor Recoltare Sângeroasă (Bloody Harvest), domnii Matas și Kilgour citează următoarea înregistrare telefonică din anul 2006 de la un doctor dintr-un spital din China:

Investigatorul: Vreau să știu cât de mult trebuie [ca pacienții] să aștepte [după un transplant de ficat].
Dr. Dai: Avem în fiecare zi sursă de organe. Le avem în fiecare zi.
Investigatorul: Vrem proaspete, vii.
Dr. Dai: Sunt toți vii, toți vii…
Investigatorul: Am auzit că unele vin de la cei care practică Falun Gong, aceia care sunt foarte sănătoși.
Dr. Dai: Da, avem. Nu pot să vă spun mai multe deschis pe telefon.
Investigatorul: Dacă puteți să-mi găsiți acest tip, o să vin foarte repede.
Dr. Dai: E în regulă. Vă rog veniți.

După 1999, o creștere exponențială a transplanturilor din China a coincis cu începutul persecuției ilegale și brutale a practicanților Falun Gong. În absența unui program public de donare de organe și ca urmare a scăderii numărului de execuții, practicanții Falun Gong aflați în stare de detenție au devenit o sursă de organe în viață, gata oricând pentru a le fi extrase organele la cerere. Ei au asigurat organele pentru peste 10.000 de transplanturi pe an, în China.

Practicanții Falun Gong sunt supuși unor examene medicale în timpul detenției, cum ar fi teste de sânge, teste de urină, raze X și examinări fizice. Aceste examinări sunt puțin probabil motivate de interesul față de starea de sănătate a acestor persoane, întrucât practicanții Falun Gong sunt supuși persecuției și torturii. Este neverosimil faptul că centrele de detenție ar cheltui bani pentru astfel de examene, dacă nu ar beneficia de câștiguri materiale de pe urma lor.

Există o diferență semnificativă între numărul de transplante de organe făcute în China și numărul identificabil al surselor acestor organe, inclusiv dacă considerăm prizonierii condamnați la moarte. Republica Populară Chineză a eșuat să prezinte corespunzător sursa acestor organe.

Oficialii seniori ai Partidului Comunist Chinez sunt complici la recoltarea forțată de organe de la practicanții Falun Gong. În 2012, David Matas a afirmat la Conferința anuală a Asociației Internaționale a Genocidului Intelectual din San Francisco:

“Pe 30 noiembrie 1999, ‘Biroul 610’ [în China] a chemat peste 3000 de oficiali la Marea Casă a Poporului din capitală pentru a discuta campania împotriva Falun Gong care nu se desfășura bine. Continuau să aibă loc demonstrații în Piața Tiananmen. Șeful ‘Biroului 610’, Li Lanqing, a anunțat noua politică împotriva acestei mișcări. ‘Defăimați-le reputația, ruinați-i financiar și distrugeți-i fizic.’

Un apel în sensul de a distruge Falun Gong fizic, este un apel către genocid. Desigur nu este în mod direct un apel către genocid prin transformarea lor în sursă de organe. Cu toate acestea, atunci când apare o sursă de organe, în contextul apelului către distrugere fizică, cele două chestiuni ar trebui să fie legate între ele. Distrugerea fizică este intenția. Mijlocul folosit pentru asta este transformarea lor în sursă de organe”.

Deghizată sub forma “executării prizonierilor”, uciderea oamenilor pentru recoltarea organelor lor pentru transplant este o crimă împotriva umanității și o încălcare e eticii medicale. Cererea de transplanturi de organe nu trebuie să scuze mijloacele. Practicanții Falun Gong, cel mai mare grup de prizonieri de conștiință din China, sunt principala țintă a acestei crime împotriva umanității.

Practicanții Falun Gong sunt gruparea cea mai mare de prizonieri de conștiință din China, iar ei sunt principala țintă al acestei crime împotriva umanității.

[/tab] [/tabs]

[/twocol_one_last]